PaintCheckerMobilePen-Hydraulik-9477d6ab
Alle toepassingen

Non-Contact laagdiktemeter

De PaintChecker Mobile-modellen van OptiSense maken het nauwkeurig meten van natte, poederachtige en vaste coatings op metalen en niet-metalen ondergronden mogelijk, zonder dat er contact nodig is. De compacte, lichtgewicht, draagbare apparaten zijn ontworpen voor continu, moeiteloos gebruik in het laboratorium en op de productielijn.

Photothermisch meet principe

⯀Een lichtstraal verwarmt het coatingoppervlak
⯀De warmte stroomt naar beneden door de coating
⯀Afhankelijk van de snelheid koelt de coating weer af
op de laagdikte
⯀Een detector meet de koeltijd en gebruikt deze
om de laagdikte te berekenen

Paintchecker Mobile Laser- laagdiktemeter

02_PaintChecker mobile mit Sensor Pen-41fa32a1

Paintchecker Mobile Laser- Laagdiktemeter

De mobiele OptiSense-lasermodellen worden voornamelijk gebruikt voor gladde coatings op metalen substraten. De slanke lasersensoren zijn dankzij hun kleine meetpunt bijzonder geschikt voor laagdikte-inspecties op delicate kleine onderdelen, hoeken en randen. Een speciale versie met een bijzonder korte werkafstand maakt het mogelijk om in zeer kleine ruimtes of op coatings met een hoog metaalgehalte te meten. Dankzij de gepatenteerde LARES®-technologie zijn alle mobiele OptiSense-modellen oogveilig.

Meetbereik:   1-300µm metaal ondergrond

                      0-60µm op non-metal ondergrond

Meetpunt:      0.5mm

Meetafstand: 16mm

Download productsheet

€ Op aanvraag excl. btw

Paintchecker Mobile Infra Red GUN -B - Laagdiktemeter

04_PaintChecker mobile mit Sensor Gun-R-73129ba7

Paintchecker Mobile Infra Red GUN -B – Laagdiktemeter

Door het grotere meetpunt zijn LED-sensoren ideaal voor metingen uit de vrije hand op ruwe oppervlakken. Het Gun-R-model is bijzonder geschikt voor kunststof- of rubberen onderdelen. Zoals bij alle OptiSense-apparaten is de sensor gescheiden van de besturingseenheid en verbonden met een flexibele kabel. De lichtgewicht, ergonomisch ontworpen sensor kan comfortabel in een holster worden gedragen en nauwkeurig en moeiteloos naar het onderdeel worden geleid zonder gevoelige coatings aan te raken of te beschadigen.

Meetbereik:   1-300µm metaal ondergrond

                      0-60µm op non-metal ondergrond

Meetpunt:      1 mm

Meetafstand: 35mm

Download productsheet

€ Op aanvraag excl. btw

Paintchecker LED GUN-B- Laagdiktemeter

03_PaintChecker mobile mit Sensor Gun-B-fd1a7bc6

Paintchecker LED GUN-B- Laagdiktemeter

De OptiSense Mobile Gun-B is ontworpen voor contactloze inspectie van vers aangebrachte poedercoatings vóór het inbranden. Het meet kleur- en typeonafhankelijk de nog zachte poedercoating op ondergronden zoals metaal, hout, glas of kunststof. Er wordt rekening gehouden met de krimp tijdens het smelten. Het kostenintensieve nabewerken van een overcoating kan worden vermeden door een eenvoudige meting direct in de coatingcabine, wat vooral belangrijk is bij grote componenten.

Meetbereik:   1-300µm metaal ondergrond

                      0-60µm op non-metal ondergrond

Download productsheet

€ Op aanvraag excl. btw
PaintCheckerLab-Laser

PaintChecker-lab- Laagdiktemeter

Het PaintChecker Lab is een klein, stationair tafelinstrument met een krachtige voeding voor continu gebruik in het laboratorium. Net als de andere OptiSense PaintChecker-modellen meten de Lab-apparaten nauwkeurig natte, poederachtige en vaste coatings op metalen en niet-metalen substraten zonder het oppervlak aan te raken.

PaintChecker Lab Laser

PaintCheckerLab-Laser

PaintChecker Lab Laser- Laagdiktemeter

De OptiSense Lab-lasermodellen worden gebruikt voor een breed scala aan coatings op metalen en niet-metalen substraten. Met hun kleine meetpunt zijn de slanke lasersensoren bijzonder geschikt voor laagdiktetests op delicate kleine onderdelen, hoeken en randen. Een speciale versie met een extra korte werkafstand maakt het mogelijk om te meten in zeer kleine ruimtes of op coatings die grote hoeveelheden metaal bevatten. Alle OptiSense-lasermodellen zijn oogveilig dankzij de gepatenteerde LARES®-technologie.

PaintCheckerLab-LedR-Koffer

PaintChecker Lab LED-R – Laagdiktemeter

LED-sensoren hebben een groter meetpunt, waardoor ze ideaal zijn voor metingen uit de vrije hand op ruwe oppervlakken. Het LED-R-model is bijzonder geschikt voor onderdelen van kunststof of rubber. Bij alle OptiSense Lab-modellen is de sensorkop losgemaakt van de besturingseenheid en verbonden met een flexibele kabel. De desktopcontroller is handig dicht bij de werkende pc geplaatst, terwijl de lichtgewicht, ergonomisch ontworpen sensor nauwkeurig en moeiteloos naar het onderdeel kan worden geleid zonder de gevoelige coating aan te raken of te beschadigen.

PaintCheckerLab-LedR-Koffer

PaintChecker Lab-LED-B- Laagdiktemeter

De PaintChecker Lab LED-B is ontworpen voor het contactloos testen van vers aangebrachte poedercoatings vóór het inbranden. Het meet de nog zachte poederlaag onafhankelijk van kleur en type op ondergrond zoals metaal, hout, glas of kunststof. Er wordt rekening gehouden met de krimp tijdens het inbranden. Dankzij eenvoudige metingen in het laboratorium met de kleine desktopeenheid kan de poedertoepassing zodanig worden geoptimaliseerd dat de zeer kostenintensieve nabewerking, vooral bij grote componenten, kan worden vermeden.

Onze merken en dealerschappen